پرورش انواع ماهی کپور چگونه است؟ آیا ماهی کپور زنده در بازار ایران به خوبی به فروش می رسد؟ هزینه پرورش ماهی کپور چقدر است و تا چه میزان این ماهی پرورش داده می شود؟
ماهی های کپور از دسته ماهیان گرمابی به شمار می روند که در استخر های خاکی به پرورش این ماهی می پردازند. البته ماهی کپور دارای گونه های مختلفی بوده است که از گونه های پرورشی این ماهی می توان به ماهی کپور علفخوار، ماهی کپور نقره ای، ماهی کپور سرگنده و ماهی کپور معمولی اشاره کرد. این ماهی ها درشرایط مختلفی پرورش داده می شوند و البته پرورش ماهی کپور در کشور ایران به صورت پرورش توأم بوده است.
شرایط پرورش ماهی کپور در ایران
ماهی کپور از دسته ماهیان گرمابی می باشد که در ph 7 الی 8 زندگی می کند. البته بهترین اکسیژن برای رشد این ماهی ها از 2 میلی گرم به بالا بوده است و میزان دی اکسیدکربن باید کم باشد. ماهی کپور می تواند سختی آب 100 الی 300 میلی گرم در لیتر را تحمل کند و همچنین بهترین دما برای رشد این ماهی ها 18 درجه سانتی گراد مشخص شده است.
آبی که برای رشد ماهی کپور مورد استفاده قرار می گیرد نباید دارای مواد آلاینده و عناصر سنگین باشد و همچنین باید از بوی طبیعی برخوردار باشد. در پرورش ماهی کپور از روش های مختلفی استفاده می شود که می توان به روش متراکم، روش نیمه متراکم، روش گسترده و… اشاره کرد.
البته بیش ترین روش پرورش ماهی کپور به صورت تک گونه ای بوده است و البته ماهی به صورت تکی در استخر پرورش داده می شود و غذایی که آن داده می شود به صورت دستی است. البته در روش گسترده گفته شده است که می توان تا 1500 ماهی را در آب رها کرد و از آب آن در ذخایر کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. در روش سیستم های پرورش توأم حتماً ماهی ها با اردک و میگو پرورش داده می شود و در روش چند گونه از چندین نوع ماهی کپور برای پرورش مورد استفاده قرار می گیرد.
هزینه پرورش ماهی کپور در کشور
ماهی کپور در کشور ایران به طور قابل توجهی پرورش داده می شود و البته گفته شده است که 300 هزار قطعه از ماهی کپور تقریباً 8 ماه طول می کشید تا به وزن 1 کیلوگرمی برسد و همچنین قیمت هر کیلو از ماهی کپور 10000 تومان مشخص شده است. هزینه پرورش ماهی در استخر های مختلف، متفاوت است و البته روش های پرورش نیز تفاوت دارند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.